četvrtak, 27. studenoga 2014.

Akcija na Dan bez kupovine

Kolektiv Hrana, a ne oružje u suradnji s Inicijativom Parkticipacija u subotu, 29.11.2014. od 13 do 14.30 sati dijelit će građanima besplatne tople obroke i odjeću, uz praktičnu demonstraciju odvajanja biootpada i kompostiranja na Cvjetnom trgu u Zagrebu. 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/395802250569935/

Akcija se održava na međunarodni Dan bez kupovine, koji potiče građane na suzdržavanje od kupovine barem na jedan dan. Cilj je ukazati na promišljanje stvarnih međuljudskih vrijednosti koje podrazumijevaju solidarno dijeljenje osnovnih resursa za život poput hrane i odjeće, te racionalan i održiv odnos prema resursima koji nisu potrebni poput suviška odjeće, ili upotrebljivi poput otpadaka hrane. Cilj akcije je ujedno potaknuti građane da brigu za svoje bližnje tijekom novogodišnjih praznika iskažu kroz solidarno djelovanje, umjesto kroz neumjerenu potrošnju na nepotrebne i neumjerene količine hrane i kupovnih poklona koji predstavljaju teret osobnim prihodima građana, kao i okolišu u smislu povećanog bacanja ostataka hrane i drugih neželjenih predmeta.

Dan bez kupovine (Buy Nothing Day) obilježava se od 1992. godine u cijelome svijetu, a ove godine proslavi će se priključiti inicijative iz više od 60 zemalja. U okviru ove akcije, besplatne obroke za građane pripremit će Parkticipacija i Kolektiv Hrana, a ne oružje, koji ujedno pozivaju građane da posjete akciju, pojedu besplatan topli obrok, te doniraju višak nosive odjeće ili uzmu odjeću koja im je potrebna.


Nema komentara:

Objavi komentar